75 forslag er landet i idékonkurrence om Refshaleøen

Refshaleøen er et helt særligt sted i København, og derfor kræver det også særligt gode idéer, når der snart skal laves samlede planer for videreudviklingen af øen. Derfor er det en stor glæde for grundejerne i Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn, at der er blevet indleveret hele 75 gennemarbejdede forslag fra en bred kreds af bidragsydere i den netop afsluttede idékonkurrence for området.

I konkurrencen skulle forslagsstillerne indsende idéer inden for en række temaer, som alle repræsenterer særlige udfordringer i den kommende planlægning på øen:

I) Videreudvikling af Refshaleøens kreative miljø

II) Transformation af Refshaleøens bygninger

III) Udvikling af Refshaleøens bynatur og biodiversitet.

IV) Udvikling af Refshaleøen som en blandet bydel

V) Åben kategori

De mange idéer danner en vigtig del af grundlaget for programmeringen af den kommende strukturplankonkurrence i 2024, og bedømmelsesudvalget arbejder nu med udvælgelsen af de bedste forslag og fordelingen af den samlede præmiesum på 600.000 kroner.

Bedømmelsesudvalget består af fem repræsentanter for grundejerne og to fagdommere, arkitekterne Pernille Schyum Poulsen og Lars Juel Thiis, som er henholdsvis partner i Vandkunsten og stifter af Cubo. De kan i deres arbejde støtte sig til en række faglige eksperter:  Esben Thorlacius, partner i Over Byen Arkitekter (transformation); Rasmus Jessing, byggedirektør i KAB (blandet by); Andreas Høegh, projektudviklingschef på DTU-Risø (det kreative miljø) og Rasmus Vincentz, administrerende direktør og ejer af Habitats (biodiversitet).

I sidstnævntes tilfælde er det grundejerne bekendt første gang, at der er dedikeret et tema med særlig tilknyttet ekspertkompetence på biodiversitetsspørgsmålet i en dansk konkurrence.

Præmiering, udstilling og debat i januar 2024

Refshaleøens Ejendomsselskab og By & Havn offentliggør de præmierede forslag ved en reception i Øens Haves to jurter på Refshaleøen den 25. januar 2024 kl. 17.

Den følgende uge kan man gå på opdagelse i alle forslagene i Øens Have i dagtimerne til og med 31. januar. Der vil derudover blive afholdt to åbne arrangementer tirsdag den 30. januar kl. 17-19 og onsdag den 31. januar kl. 17-19 med henholdsvis dialog om de præmierede forslag og debat om de næste skridt på Refshaleøen.

Hold øje med www.refshaleoen.dk for detaljeret program og tilmelding til den lille idéfestival.