Vi videreudvikler Refshaleøen

Siden anlægget af Refshaleøen til brug for havnevæsenets aktiviteter og Burmeister og Waines skibsværft i sidste halvdel af 1800-tallet har området været under konstant både fysisk og indholdsmæssig forandring. Utallige knopskydninger fulgte med B&W’s vækst på det, der dengang var landets største arbejdsplads, berømt for sine 1.000 store skibsbyggerier og slagkraftige fagbevægelse.

Værftets konkurs i 1996 blev langt fra ensbetydende med stilstand. Siden har Refshaleøens Ejendomsselskab sammen med hundreder af engagerede lejere og i dialog med byens myndigheder og folkevalgte skabt et levende, kreativt og kulturelt miljø. De mange aktiviteter på området har givet Refshaleøen en ny stærk stedsidentitet og sat øen fysisk og mentalt på både københavner- og verdenskortet.

Næste skridt

Nu tager Refshaleøens Ejendomsselskab i samarbejde med By & Havn som grundejere på Refshaleøen sammen det næste skridt i fortællingen, hvor det gode udgangspunkt skal bruges til at skabe de bedst mulige planer for videreudviklingen af Refshaleøen til hjem for flere mennesker og arbejdspladser.

Det vil her være afgørende at den nysgerrighed, idérigdom og anderledeshed, der præger Refshaleøen i dag, holdes i hævd og videreudvikles i nye former. For her findes en af hovednøglerne til at bygge en god og relevant bydel, som fortsat formår at inspirere til nytænkning. En bydel, hvor man som i dag kan se og mærke værdierne og finde rum for både fest, poesi, fordybelse og ro.

Nye lag til historien

– Grundejerne har skabt en foreløbig vision med 7 dogmer for videreudviklingen der nu skal kvalificeres af input fra 14 fageksperter i en nedsat følgegruppe og ikke mindst fra alle øvrige interesserede.

– I januar 2023 begyndte ”Indspark til Refshaleøen”, hvor alle interesserede indtil 31. marts kunne bidrage med deres gode ideer, synspunkter og indspark.

– I efteråret 2023 igangsættes en åben idékonkurrence, hvor alle også kan deltage, men som bliver særligt relevant for folk med professionel erfaring med byudvikling. Herefter følger en strukturplankonkurrence med prækvalifikation i 2024 med yderligere borgerdialog.

Refshaleøens Ejendomsselskab glæder sig til sammen med alle interesserede at gribe mulighederne for at styrke og uddybe det, der gør Refshaleøen til et særligt sted i København, mens vi lægger nye lag til historien og fortsat gør København større.

Modtag vores nyhedsbrev

"*" indicates required fields