CPH Light Festival

Nyt værk lyser Refshaleøen op i vintermørket med 27.000 LED-lamper

I samarbejde med Copenhagen Contemporary og CPH Light Festival premierer vi den ambitiøse, stedspecifikke installation EKKO skabt af kunstnergruppen VERTIGO.

Installationen består af fire 30 meter høje lysmaster. De stammer oprindeligt fra det gamle skibsværft Burmeister & Wain (B&W), som i over 100 år kunne kalde Refshaleøen for hjem. Søjlerne markerer hver sit hjørne af den gamle bedding, hvor de monumentale industriskibe blev til og ikke mindst søsat. Dengang var B&W Danmarks største arbejdsplads og byggede skibe i døgndrift. Derfor lyste øen også op i det Københavnske mørke.

På den måde skuer installationen både ud i fremtiden og tilbage i historien på én og samme tid. Fremad, da installationen på futuristisk vis blander moderne lyd og lys. Tilbage, da installationen genopliver de gamle lyssøjler fra den stolte industrihistorie.

EKKO er udendørs og kan opleves gratis hver dag i perioden fra 1. februar til 24. februar, når mørket er faldet på.

Comments are closed.