Copenhagen Contemporary

Nu kommer kunstcentret et vigtigt skridt nærmere åbning på Refshaleøen. Overborgmester Frank Jensen (S) og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) har meddelt Copenhagen Contemporary, at de vil finde politisk opbakning til at støtte kunstcenteret med 3. mio. kr. allerede fra 2018.

”Jeg håber, at Copenhagen Contemporary kan virkeliggøre sit ønske om at flytte til Refshaleøen med vores opbakning. Kunstcenteret er på kort tid blevet et af byens vigtige kulturtilbud og vil være et spændende bidrag til Københavns nye bydel”, siger overborgmester Frank Jensen.

Copenhagen Contemporarys pilotprojekt har været en stor succes på Papirøen, med mere end 100.000 gæster er kunstcenteret på lidt over et år blevet Danmarks mest besøgte kunsthal, samt kåret til ”Byens Bedste Kunstoplevelse”. Ambitionen er nu i samarbejde med Københavns Kommune og private fonde at etablere et permanent, internationalt kunstcenter på Refshaleøen, der kan videreføre pilotprojektets succes.

”Vi har modtaget meget flot støtte fra en række af Danmarks private fonde til pilotprojektet. Københavns Kommunes opbakning giver os et rigtig godt grundlag for at arbejde videre med at søge økonomisk opbakning til de kunstneriske aktiviteter i de mere varige og attraktive omgivelser på Refshaleøen”, udtaler CCs bestyrelsesformand Erik Jacobsen.

CCs pilotprojekt har takket være stor opbakning fra danske fonde og private sponsorer vist udstillinger med nogle af verdens mest anerkendte samtidskunstnere – heriblandt Skandinaviens første retrospektive soloudstilling med Bruce Nauman, Yoko Onos ønskehave, videoinstallationer af Ragnar Kjartansson og Pierre Huyghe, guitarspillende zebrafinker af Celeste Boursier-Mougenot, tidsinstallation af Sarah Sze, Christian Marclay’s hovedværk The Clock og i sommer Anselm Kiefer, der indtog CC med en kæmpeinstallation af flyvemaskiner i bly og gigantiske vægmalerier – det hele specielt skabt til CC i København.

Vi glæder os meget til at byde Copenhagen Contemporary velkommen her på øen!

Comments are closed.