COPENHAGEN WINTER GAMES

Copenhagen Winter Games

Med et landskab der er præget mere af flade gule kornmarker end store hvide bjergkæder, var skisport i Danmark i lang tid en by i Rusland.

Men til november ændrer det sig for alvor. I weekenden d. 3-5 får Refshaleøen nemlig besøg af nogle af verdens bedste ski- og snowboardere, når den første udgave af Big Air-konkurrencen Copenhagen Winter Games afholdes.

Big Air er en af de mest tilskuervenlige grene af freestyle ski og snowboard. Atleterne starter på en høj rampe, som i dette tilfælde er bygget op af stilladser. For enden af rampen er et stort hop og herfra skal atleterne forsøge at lande et så svært trick som muligt.

Tilskuerne kan derfor, modsat mange andre ski/snowboardkonkurrencer følge udøverne fra de starter til de lander.

Big Air har længe været med til X Games og er vokset i hastigt tempo de seneste år. Konceptet er, blandt andet, kendt fra Shaun Whites Air+Style Tour, der også har taget de store ski/snowboard –konkurrencer fra bjerget og ind i bymiljøet.

Det samme gjorde den norske udgave af X Games, da de i 2016 afholdt konkurrencerne i Oslo.

Kæmpe rampe på Refshaleøen

Indendørs Big Air-konkurrencer hører til sjældenhederne, eftersom rampen skal være meget høj. Det er endnu ikke set på Air+Style-touren, hvor de mest omkransede konkurrencer har foregået på stadioner.

Copenhagen Winter Games skal afholdes indendørs i sektionshallerne også kaldt B&W Hallerne.

Arrangørerne melder at rampen bliver helt op til 50m høj, hvilket betyder at den næsten kommer til at nå loftet i den gamle hal.

OL billetter på spil

For både de mandlige og kvindelige snowboardere kommer der til at være meget mere på spil end bare æren. Konkurrencen kommer nemlig til at fungere som kvalifikation til næste års Olympiske Vinterlege.

Det er første gang at Big Air er på programmet og næste år er det begrænset udelukkende til snowboard. Copenhagen Winter Games er et af de sidste kvalifikationsstævner på programmet, og derfor vil der være masser af atleter, der skal forsøge at skrabe de sidste point sammen inden OL.

Comments are closed.