KULTURHAVN 1-3 AUGUST 2014

Kulturhavn er Danmarks største kultur- og havnefestival, der hvert år indtager Københavns Havn i løbet af den første weekend i august.

 Når Kulturhavn i år slår dørene op, er det med et festivalprogram, der endnu en gang præsenterer nye områder i Københavns smukke havn! I år er Papirøen, Arsenaløen og Valby blevet en del af programmet. Festivalen er gratis og åben for alle. Publikum har muligheden for selv at deltage aktivt i de mange forskellige kulturelle oplevelser, der bl.a. tæller dans, musik, børnesjov, vandsport, teater og havnens hemmelige historier.

På Refshaleøen kan du deltage i hemmelige guidede ture med kunstner Annette Skov mfl., møde vaskeægte B&W arbejdere med tegninger & anekdoter fra værftstiden eller selv gå på opdagelse med kort og fortællinger.

På den yderste spids af Refshaleøen, i en tidligere marinekaserne med fredede militæranlæg, bunkers og vild natur, ligger den mystiske halvø, Teaterøen, hvor scenekunsten er i fokus. Her kan du være med til at fejre ankomsten af en usædvanlig skonnert, der er en del af det europæiske teaterprojekt ’Meeting the Odyssey’.

 ’Meeting the Odyssey’ er et socialt og kunstnerisk projekt skabt i samarbejde med 14 europæiske samarbejdspartnere. I de kommende tre år turnerer projektet kyststrækninger langs Nordeuropa og Middelhavet for at udforske de fællesskaber, der binder os sammen i Europa. Ombord er skuespillere, instruktører og musikere fra 11 europæiske lande, heriblandt Danmark, som er repræsenteret ved teaterkompagniet, ’Asterions Hus’.

 ’Meeting the Odyssey’ sejler i havn på Teaterøen fredag d. 1. august kl. 16.00, hvor det tages imod med en musikalsk performance fra kajen. Resten af weekenden fejres besøget med en række aktiviteter i odysséens ånd og med mad og musik i de hyggelige omgivelser.

Teaterøen-940x626

Comments are closed.