UHØRT

UHØRT 2014 new_2

Musikfestivalen UHØRT har fået vokseværk. Efter sidste års store succes, udvider den landsdækkende festival fra en til to dage, så når UHØRT går løs den anden weekend i august, er det både fredag og lørdag, at man på Refshaleøen kan opleve en række af de mest spændende, talentfulde og lovende nye navne på den danske musikscene. 

UHØRTs lytteudvalgs i alt 28 personer, alle fremtrædende kræfter fra forskellige dele af musikverden, har fået arbejdet og lyttet sig igennem de 350 ansøgere (en fremgang på næsten 100 ansøgninger i forhold til 2013!) – og derfor kan UHØRT nu præsentere de første navne:

Karrierekanonen aktuelle The Attic Sleepers, drum ’n’ bass freestyler MC Black Daniels, den århusianske trip-pop kvartet Trip-E, low core shoegaze bandet Zeroine, underfundige og poetiske Tidlige Armbånd,det dansksprogede folk rock act Blå Nætter, tilbagelænede KVADRAT og Aalborg-kvartetten Flod, der ligger sig i Efterklangs spor.

Derudover kan UHØRT også præsentere trioen Get Your Gun, der gør sig i støvet bluset americana-rock med glimt af stonerrockens aggressivitet og tyngde med anslag af nordisk melankoli tilført fortællinger fra country- og folkemusikkens mørkeste afkroge. Bandet har netop udsendt deres debut, “The Worrying kind”, der høstede fem stjerner i Gaffa: “Det er næsten lige før, at Get Your Gun med udspillet kan tage patent på titlen som Nordjyllands mørkemænd… Med en samlet spilletid på kun 39 minutter opridser trioen et sjæleligt forfald, der er den russiske forfatter Fjodor Dostojevskij værdigt.”

Og sidste annoncerede band i første omgang er Förtress,der spiller en heftig, velspillet omgang heavy og hard rock, som leveres med masser af energi og charme. Förtress er stormet direkte ind på den danske scene med et veltilrettelagt og effektivt raid, der har taget publikum med storm og vundet bandet en stadig stigende fanskare for hver eneste koncert. Og før den brede offentlighed overhovedet har hørt navnet, er Förtress ved at lægge an til at erobre udlandet. For Danmarks måske kommende rock darlingshar på rekordtid opnået resultater, som de færreste bands tør drømme om: En pladekontrakt med Warner Music, utallige supportjobs for anerkendte danske og internationale bands, åbningskoncert på Smukfest, en sync-aftale med Levis og en EP, der gik #3 på iTunes.

Om UHØRT

Nedlagte fabrikker, gigantiske værftshaller og grå betonkonstruktioner danner den rå ramme for UHØRT, der ligger omkranset af skøn natur på Refshaleøen i København. En unik modsætning og perfekt kulisse. UHØRT, der nu afvikles for kun anden gang, er Danmarks største vækstlagsfestival med fokus på bandudviklingen. En række centrale aktører på den danske musikscene står sammen om at skabe denne seriøse og solide platform, som fremadstormende bands kan bruge som afsæt til at sparke karrieren videre. Så det er de optrædende, som er i fokus. Professionelle lyd- og lysmænd står for afvikling af alle scener, coaches overværer hver eneste koncert og giver efterfølgende individuel feedback på sceneoptræden samt råd og vejledning til hjælp for de enkelte bands og musikeres videreudvikling og karriere. Derudover hyrer festivalen også en række fotografer ind, så alle optrædende får professionelle fotos fra koncerten, som de kan bruge til fremadrettet promovering. UHØRT spiller dermed sammen med hvert band og solist, og skaber et nyt forstærket fundament med afsæt i de optrædendes individuelle drive og potentiale.

3000 glade festivalgæster lagde vejen forbi Refshaleøen, da UHØRT løb af stablen i sommeren 2013.
UHØRT afvikles 8. – 9. august 2014 på Refshaleøen, Refshalevej 207 A, 1432 København K.

LÆS MERE HER

Comments are closed.